Blogarchief

zondag 30 september 2018

Week 4 = kermisweek

Een korte en vermoeiende week maar we deden ons best o

Deze week leerden we het woordje pen lezen en de letter p schrijven.
Voor rekenen maakten we kennis met Wibbel. Wibbel moet op zoek gaan naar de cijfers want die zijn allemaal gestolen door Falco de verschrikkelijke en zijn nu verstopt in het zwarte woud.
Wibbel vond reeds de 1 en de 2 maar zet zijn tocht verder!
Onze eerste sprong is trouwens ook afgewerkt. Maandag krijgen de kinderen een oefenbundeltje mee naar huis want vrijdag gaan we eens kijken wat we allemaal onthouden hebben van onze eerste schoolmaand ... ik ben benieuwd.

We gaan ook extra oefenen op lezen deze week want op vrijdag gaan we al eens onze eerste leesoefening doen ... geen druk ... geen stress ... maar dan weten we waar we staan ;-).

Aangezien het kermis was zorgden we ook in de klas voor een beetje kermis. We organiseerden dan ook ons eerste hoekenwerk ... Het verliep vlotjes en ik was heel trots op mijn uiltjes!

We profiteerden van het mooie weer en lieten een aantal hoekjes buiten doorgaan. In hoekenwerk is het de bedoeling om de reeds geziene leerstof op een speelse manier te herhalen en in te oefenen, afwisselend met enkele speelhoekjes ...

Memory van de reeds geleerde woorden schrijfletters


Hoe staan de banken in onze klas? Nabouwen met lego op een wit papier en de omtrek overtekenen (niet zo makkelijk als het lijkt ...)


onze schoendoos schilderen (dit wordt later een brievenbus) 


poppenkast spelen


de reeds geleerde letters zoeken in een tekst en het de juiste kleur geven.


samen luisteren naar een verhaal ...


In plaats van schrijven krassen we de letters in "magisch" papier


We herhalen enkele dingen van onze rekenlesjes


mmmm popcorn maken en opeten ...


Aangezien Milan maandag afwezig was mocht hij op vrijdag zijn zakje voorstellen ... Nog één kindje en we zijn de klas rond ... wat is het leuk om mijn uiltjes beter te leren kennen ...


Vanaf maandag vliegen we er weer in ... wat vliegt de tijd toch vooruit ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten